Јавни позив  Центра за промоцију науке
02.04.2020. године

Позив за сарадњу – Научни клуб Крагујевац
27.03.2020. године
Поштовани/ -а,

 
У жељи да унапредимо рад Научног клуба Центра за образовање Крагујевац, а у сарадњи са Центром за промоцију науке Београд, Научни клуб Крагујевац ће за наредну школску годину дефинисати програм – листу активности које ће реализовати у периоду од 01. септембра 2020. године, до 01. септембра 2021. године. 
 
Пријава се врши попуњавањем формулара који может преузети са нашег сајта Формулар за пријаву
Формулар је у word документу, а када га попуните потребно је да пријавни формулар потпишете и пошаљете га у pdf формату.
 
Све додатне информације и смернице у вези пријаве можете прочитати у допису, који можете преузети Детаљне информације
Рок за достављање предлога је 17.04.2020. године 
Предлози се достављају електронским путем, на мејл naucniklub.kg@gmail.com 
 
С поштовањем

Центар за образовање Крагујевац


ТАКМИЧАРСКИ ФЕСТИВАЛ ПРЕДСТАВА

НОЋ ИСТРАЖИВАЧА

ДЕТАЉИ КОНКУРСА


Литерарни конкурс на тему ПУТУЈЕМ КРОЗ МОЈ  КРАГУЈЕВАЦ УЛИЦАМА КУЛТУРЕ И ИСТОРИЈЕ

Све о конкурсу и условима конкурса можете видети на 

ПУТУЈЕМ КРОЗ МОЈ  КРАГУЈЕВАЦ УЛИЦАМА КУЛТУРЕ И ИСТОРИЈЕ


Одобрени пројекти Центра за промоцију науке Београд: Научни клуб Крагујевац „стартује“ нову школску годину са 12 нових пројеката у циљу промоције и популаризације науке код деце и одраслих

Центар за промоцију науке из Београда (ЦПН), 01. априла 2019. године, објавио је „Јавни позив за подношење пријава за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке у 2019. години“. На Јавни позив су се могла пријавити сва научна, научностручна друштва, школе, центри за стручно усавршавање, удружења и друге организације, али и појединци преко научних клубова, да поднесу своје пријаве за избор пројеката промоције и популаризације науке и технике, којима ЦПН пружа финансијску подршку у текућој години.

Циљ Јавног позива је подизање нивоа научне писмености и ширења научне културе спроводећи поступак децентрализације промоције и популаризације науке на територји Републике Србије.

Научни клуб Крагујевац, Центра за образовање Крагујевац, се јавио на Јавни позив са преко 40 пројеката, од којих је одобрено 12 за финансирање, за школску 2019/2020. годину. Аутори ових пројеката су запослени у ПУ, основним и средњим школама, као и запослени на универзитетима, како из Крагујевца, тако и других градова широм Србије. 7 од 12 пројеката ће се реализовати у више научних клубова (НК Крагујевац, НК Ужице, НК Лесковац, НК Књажевац, НК Кикинда).

У наставку су називи пројеката који ће се реализовати у школској 2019/2020. години, односно до краја календарске 2020. године:

 1. ИЛУСТРУЈ САМ СВОЈ РЕЧНИК НАУКЕ (НК Крагујевац и НК Ужице)
 2. ФИЗИКА + МАТЕМАТИКА + ШТАП + КАНАП = НОВА ГОДИНА (НК Ужице и НК Крагујевац)
 3. ПРИРОДА РАДИ ЗА НАС, А МИ ЗА ЊУ? (НК Крагујевац)
 4. ДА ЛИ БИЉКЕ И ЖИВОТИЊЕ ЗНАЈУ ФИЗИКУ? (НК Крагујевац и НК Ужице)
 5. ЗИМСКА ШКОЛА ФИЗИКЕ 2 – БУДИ И ТИ НАУЧНИК! (НК Крагујевац)
 6. РАДНО + АКТИВНО = РАДИОАКТИВНО (НК Крагујевац)
 7. ЧАША ЧИСТЕ ВОДЕ (НК Крагујевац и НК Књажевац)
 8. ЈА – ЧУДЕСНО МАЛО БИЋЕ (НК Крагујевац и НК Ужице)
 9. МУЗИЧКИ (НК Кикинда и НК Крагујевац)
 10. МАГИЧНЕ КУТИЈЕ (НК Лесковац и НК Крагујевац)
 11. МАЛА-ВЕЛИКА ХЕМИЈА (НК Крагујевац)
 12. ЗАВИРИМО У ВОДЕНИ СВЕТ ЈЕЗЕРА (НК Кикинда и НК Крагујевац)

Честитамо свим ауторима пројеката одобрених за финансирање и желимо пуно успеха у реализацији истих!

ВИДИМО СЕ У НАУЧНОМ КЛУБУ!

Више информација о реализацији пројекта можете потражити путем мејла: naucniklub.kg@gmail.com .


Мај месец математике

М3/2019 у Крагујевцу

Центар за промоцију науке, заједно са Математичким институтом Српске академије наука и уметности, традиционално je, осму годину за редом, у мају 2019. године организовао националну научнопопуларну манифестацију „Мај месец математике“.

Ове године, у обележавање манифестације, укључили су се и Научни клубови широм Србије, са идејом да кроз програм, који ће направити у својим градовима, прву половину маја „обоје математичким бојама“. Оквирна тема овогодишње манифестације је ,,Математика око света“.

У Крагујевцу, активности у оквиру манифестације, реализоване су у периоду од 09. маја до 31. маја. 2019. године. Активности су реализоване на више локација у Крагујевцу: у вртићима ПУ ,,Нада Наумовић“ и ПУ ,,Ђурђевдан“, у Парку науке у дворишту Прве крагујевачке гимназије, у просторијама БИЦ-а (Бизнис иновационог центра), на Институту за Математику ПМФ-а, у Првој техничкој школи, као и у  ОШ ,,21 октобар“ у Крагујевцу.

Реализовано је укупно 34 активности, које су подразумевале интерактивне и вршњачке радионице са децом и ученицима, радионице, предавања и трибину за запослене у предшколским установама и основним и средњим школама, математички квиз за ученике основних и средњих школа и две изложбе слика, на тему „Математика и природа“ и „Бројеви“.

Кроз 32 активности је укупно прошло 735 деце и ученика из предшколских установа и основних и средњих школа, 147 колега, васпитача у ПУ, учитеља, наставника и професора, а у реализацији је учествовало 69 реализатора (ученици основних и средњих школа, васпитачи у ПУ, наставници математике из основних и средњих школа у Крагујевцу).

Две изложбе, кроз 15 дана, посетило је више од 900 посетилаца – ученици основних и средњих школа, наставници и родитељи.

 


ЈАВНИ ПОЗИВ 2019.

Отворен је јавни позив ЦПН-а за пријаву пројеката промоције и популаризације науке. Конкурс траје до 23.4.2019. године . Позивамо вас да се пријавите . 

За сва питања можете контактирати Научни клуб Центра за образовање Крагујевац, путем мејлa naucniklub.kg@gmail.com  и csukg.saradnici@gmail.com или путем телефона +381 6129 84 388 и +381 60 55 988 01.